(©Starsport)
(©Starsport)

Kup Evrope: Gromovnik Tankosić, Subotić i hobotnica Mišović odveli Zvezdu u četvrtfinale

Vreme čitanja: 3min | sub. 06.03.21. | 20:07

Crveno-beli u osmini finala i u revanšu nadigrali Turkoan - 7:6

Sa Zvezdom nema šale. Skockala je tim koji zna da igra na rezultat. Visoke evropske ambicije ponovo su se nastanile u Vaterpolo klubu Crvena zvezde. Ima Zvezda ekipu za velika dela. Spoj mladosti, iskustva i reprezentativnog kalibra idealno je ukomponovan, a Srbija u završnicu LEN Kupa Evrope ulazi sa dva predstavnika.

Vaterpolisti Crvene zvezde su otaljali posao u Beogradu protiv Turkoana. U Francuskoj su pokazali ko su, šta su i od čega su satkani. Puca se na najveće moguće domete na svim frontovima, plasman u četvrtfinale Kupa Evrope overen je. Mogli su crveno-beli i bez trzavica, ali to nije njihov stil.

Izabrane vesti

Ako neko zna od gotovog da napravi veresiju i protivnika drži u životu, onda je to Zvezda. Nije strano crveno-belima da budu uspavani na otvaranju meča, da loše otvore susret i krenu u paničnu jurnjavu. Uljuljkala je pozamašna prednost od tri gola izabranike Aleksandra Filipovića pred revanš u Beogradu. Pomislili su vaterpolisti Crvene zvezde da će se Turkoan rešiti sam od sebe, a tako ne ide.

Da su napravili grešku u koracima, jasno im je bilo u uvodnim minutima. Turkoan je kaznio ležernost, neutralisao je kapital od dva gola, još jedan bi vratio meč na nulu, ali to je, ipak, bilo sve od tima iz Lila. Isključenje Kventina Vinkura u prvom kvartalu u potpunosti je poremetilo Turkoan, a Zvezdu poguralo do prvog gola. Barijeru je probio Veljko Tankosić iz peterca. Posle je sve bilo lakše.

Podesio je nišanske sprave Gavril Subotić. Zvezdin bombarder je odapeo strelu kako samo on ume, deficita više nije bilo. Kao po pravilu je triling Gavril Subotić – Veljko Tankosić – Miloš Vukićević nosio crveno-bele. U svakom trenutku Aleksandar Filipović može da računa na doprinos pomenute trojke. Ništa nije nagonilo Zvezdu da juriša ka pobedi. Ona nije bila imperativ. Najbitniji deo posla odrađen je u Francuskoj, pa su se vaterpolisti Zvezde ponašali u skladu sa tim.

Voda je išla na vodenicu Beograđana, držali su crveno-beli egal u revanšu, nisu srljali i povlačili ishitrene poteze. Mudro su trošili vreme, igrali duge napade i pecali greške Turkoana. I dočekali su ih. Da ostvare duplo slavlje u dvomeču postarao se Vuk Milojević. Talentovani vaterpolista koji predstavlja budućnost srpskog vaterpola pogodio je na dva minuta do kraja za 7:6.

Veljko Tankosić izrastao je u lidera. Doneo je crveno-belima Kup Srbije, pogodio odlučujući penal u seriji protiv Radničkog, a briljantne partije pruža i na evropskoj sceni. U revanšu je Turkoanu dao tri gola i bio najefikasniji kod Zvezde, dok je Ivan Križman sa tri pogotka predvodio listu strelaca kod Turkoana. Vredi izdvojiti i golmana Crvene zvezde, Vladimira Mišovića, koji je po ko zna koji put ove sezone u prelomnim trenucima zadržavao prisebnost i vadio kestenje iz vatre.

VATERPOLO – KUP EVROPE

Osmina finala

Strazbur - Radnički (Radnički prošao bez borbe)

Vuljagmeni - Novi Beograd 9:8 (2:1, 1:2, 3:3, 3:2)

Crvena zvezda - Turkoan 7:6 (0:1, 2:1, 3:3, 2:1)


tagovi

VK Crvena zvezdaLEN Kup Evrope

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara